Prečo mlieko NIE ?
Samozrejme sú názory PRE a PROTI. Je na Vás, čo kupujete a čo konzumujete. V tomto článku sú fakty, a čo s nimi urobíte je len na Vás.

Pozrime sa do minulosti ...
Možno si pamätáte keď ste boli deťmi, alebo vaši rodičia boli deťmi. Kravičky sa pásli na lúkach a stráňach, mali pohyb a cez leto aj čerstvú trávu.
Práve čerstvá tráva bola dôležitou súčasťou a výživou pre samotnú kravu ako aj pre kvalitu mlieka. Práve formou tejto potravy (ktorá v súčasnosti úplne chýba) krava prijímala chlorofyl. Ide o zelené farbivo, vyskytujúce sa v rastliných prevažne zelenej farby. Má veľmi dôležité funkcie pre organizmus:
- buduje vysoký počet červených krviniek
- zlepšuje kvalitu krvi
- poskytuje orgánom horčík
- robí telo viac zásaditým
- pôsobí proti zjedeným toxínom
- pomáha čistiť pečeň
- zlepšuje tvorbu mlieka
- pomáha telu odolávať baktériám
V minulosti možno vaša babička mala doma na dvore kravu, ktorej mlieko pila celá rodina. Tá kravička bola chovaná s láskou a zvyknutá na vašu babičku. A každá krava ako aj každé mlieko obsahuje isté druhy baktérii, na ktoré ste však boli s celou rodinou zvyknutí, pretože tie baktérie boli len od vašej kravy.
Ale dnes? Čo myslíte v tej krabici, čo máte v chladničke s názvom mlieko. Asi od koľkých kráv tam sú tie baktérie?
Tým, že mlieko nieje to čo bývalo samotné pozitívne účinky má už len minimálne. V súčasnosti sa prejavujú skôr negatívne účinky.
Mlieko obsahuje veľké množstvo solí a bielkoviny, ktoré majú za úloho rýchly rast samotných teliatok. Obsahuje kazein, ktorý sa správa ako lepidlo. Taktiež mlieko obsahuje veľmi veľké molekuly, z ktorých v našom organizme pri ich štiepení vzniká veľký odpad. Týmto spôsobom sa telo zanáša a dochádza k samotnému zahlieňovaniu.
Už spomínané veľke molekuly sú najmä tukové zložky, kotré sa štiepia na menšie čiastočky a tak prenikajú cez stenu čriev (vstrebávanie) do krvného riečištia. Prechádzajú do kvného obehu, kde najviac ohrozujú samotný pankreas. Práve v tomto bode telo si zamieňa molekuly inzulínu za moleku mlieka a vzniká veľmi vysoká predispozícia na autoimunitné ochorenie s názvom Cukrovka I.typu.
Napríklad ak 8 mesačné dieťa, ktoré pravidelne konzumuje mlieko, má vysokú pravdepodobnosť na vzik práve cukrovky I. typu v približne troch rokoch. Samozrejme, že to je individuálne. Chorobu totiž to nededíme, ale dedíme kvalitu orgánov. Tzn. ak matka má zlé stravovanie a už zdravotné problémy, dieťa má väčšiu predispozíciu.
A však pokiaľ samotné dieťa má zlé stravovacie návyky od mala, v dospelosti mu hrozí Cukrovka II. typu.
"Strava fantasticky ovplyvňuje zdravie"
Odporúčam živočíšne mlieko úplne nahradiť rastlinným.
- sušené - ryžové, ovsené, sójové, kkosové
- tekuté - ryžové, sójové, mandľové, kokosové
Pri regulácii hmotnosti neodporúčam
- ochutené - pozor na obsah cukru - pri chudnutí nesmie obsahovať vysoké množstvo cukru